Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 9. Tor
Teknik Olja på duk
Konstnär Eskil Andersson

Målningen Tor kom till under min andra kurs på PRO:s folkhögskola i Gysinge vid Dalälven. Vi arbetade med att framställa fart i bilden, alltså med linjer som lutar snett framåt. Här far Tor och hans bockar fram.

Mina första färger fick jag 1965, det var min hustru som köpte dem till mig. Jag målade en del akvarell genom åren men det var först när jag började gå på kurs som måleriet kom igång på allvar. Jag har varit tre gånger i Gysinge, och detta att träffa andra på kurserna och tala om det vi gör inspirerar mig mycket. En annan inspirationskälla är läsning.

Nu har jag legat på sjukhus ett tag så det blev inte så mycket målat då. Men jag vill gärna komma igång igen och funderar på en kurs i temperamålning.

Det här är den första utställning jag deltar i, om man inte räknar de utställningar som brukar vara vid kursavslutningarna.

Född 1922, bor i Bromma.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs