Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 1. Regrets collect like old friends
Teknik Väv av bortkastade mjukisdjur
Konstnär Fatima Abelli Bifeldt

Mina verk behandlar vardagliga företeelser i symbios med existentiella frågor. Observationer av känslor, tankar och minnen. 

Ofta använder jag mig av en tydlig symbolik och uppenbara metaforer. Tekniken är underordnad idén och syftar till att stärka verkets innebörd. Genomförandet av en idé är den centrala drivkraften i mitt arbete. En idé föder en annan. 

Återkommande i mina arbeten är återbruk av material. Uttjänta material och objekt berättar om gångna tider, händelser och relationer. Jag intresserar mig för föremålens historia och hur ett värde förändras över tid. Svårigheten att se värdet i det vi har med den ständiga möjligheten att slänga bort, köpa nytt och byta ut.
Mjukisdjuret, en gång så älskat och oersättligt, har inget värde utan sin ägare.
Detta verk är gjort av bortkastade mjukisdjur, hopsamlade med hjälp av Emmaus Stockholms sorteringscentral.

Regrets collect like old friends. Jag minns mig själv och det som gått förlorat. Den stora kärleken som inte funkade och aldrig blev av. Vännerna man gled ifrån och glömde bort. Drömmarna som aldrig slog in och tiden som gick så fort.

Född 1984, bosatt i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs