Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 75. Queen of Succession
Teknik Textil skulptur
Konstnär Fredrik Färg & Emma Marga Blanche

Queen of Succession är en textil skulptur från kollektionen "Succession - the family I did not know I had". Den är en del av en större serie som i sin helhet består av både konstmöbler, skulpturer och rumsliga objekt såsom pallar och skåp. Tillsammans bildar dessa objekt en stor familj av djurliknande former som en del av en annan värld. 

Kollektionen Succession väcks till liv genom en serie processer. Basen är tillverkad av en innovativ sammansättning av material som täcks med läder eller textil, där sedan starka rep knyts runt formerna innan de bakas i en stor ugn. Resultaten när man skär bort repen är ett mönster utan sömmar. De blir som levande möbler som befolkar våra hem.

Verket Queen of Succession skapades för utställningen Beyond Couture för Stockholm Furniture Fair 2012. Första objekten i serien visades 2011 i utställningen 20 designers at Biologiska. Senare har dessa andra verk turnerat världen runt och visats i en soloutställning i New York och även i London, Wien, Seoul, Paris, Tokyo, Prag och Milano. 

Färg & Blanche är en designstudio baserad i Stockholm av svenske designern Fredrik Färg (född 1981) och franska designern Emma Marga Blanche (född 1984). Deras arbete sträcker sig från konstnärliga installationer och utställningar till samarbeten med etablerade svenska möbelföretag. Duon producerar även en egen kollektion möbler.

hemsida: www.fargblanche.com

 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs