Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 137. Love
Teknik Träsnitt på tyg
Konstnär Fredrik Lindqvist

Bilden Love är ett träsnitt pa tyg. Jag har skurit ut motivet i 4 träplattor. Efter att hela bilden är utskuren, så rollar jag koppartrycksfärg med en vals över träplattorna. Färgen tar bara där som jag inte har skurit bort. Fungerar ungefär som ett potatistryck eller stor stämpel. Efter att plattorna är infärgade så lägger jag ett tyg på plattorna och gör ett tryck med hjälp av en grafikpress. En stor stålvals rullar då över tyget och plattan och ett spegelvänt tryck på tyget uppstår. 

Pa bilden Love har jag först tryckt motivet på det röda bakgrundstyget och sedan färgat in träbitarna igen och tryckt jackan, hatten och så vidare på andra enfärgade och mönstrade tyger. När alla tryck är gjorda, så syr jag ihop bitarna med en grov svart tråd. Ett träsnittskollage har uppstått. 

Jag påverkas av världen runtomkring mig och hämtar inspiration från djurböcker, poptidningar, reklam och media.

Född 1968 i Kristianstad, uppväxt i Bromölla. Har studerat på konstskolan i Kristianstad, Konsthögskolan i Umeå och på Kunstakademie Düsseldorf. Bor i tyska Ingolstadt och skånska Arkelstorp.
epost: f.lindqvist@web.de
hemsida: www.fredrik-lindqvist.de

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs