Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 205. There's got to be some order around here
Teknik Virkning, rya
Konstnär Helena Rantamäki Bröms

Ett vanligt hushåll behöver oftast regler, påbud och även förbud för att få tillvaron att fungera smärtfritt. Tänk om det vore lika enkelt hemma som det är i trafiken. Med tanke på att vi har en tonårsdotter hemma som gärna vill tänja på gränser känns det ibland som att stora delar av vår kommunikation hemma är tjat om diverse vardagliga företeelser.

På mina dagliga promenader la jag märke till de olika trafikskyltarna längs gatorna och omvandlade dem till något som skulle kunna användas i det Rantamäki Brömska hemmet.
Genom att kombinera virkningstekniken med det nästan övertydliga form- och signalspråket från vanliga trafikskyltar har temat angripits med ett stort mått av lekfullhet fast med ett underliggande allvar.

Född 1964, bosatt i Eskilstuna.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs