Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 211. Ömma bröst
Teknik Utsågad figur i mdf
Konstnär Helena Roos

"Ömma bröst" – Helena Roos
Eller som hon i sin egenfigur heter – "This girl has inner beauty". Första gången hon var med var i Mexiko 2008 på El museo de la ciudad de Querétaro där hon var en del i en större utställning jag gjorde. Väggmåleriet/bilden/utställningen gjorde ett otroligt starkt intryck och avtryck i denna lilla katolska stad.
Jag arbetar med den svartvita berättelsen i alla former som många gånger tar sig ut i stora som små rum från golv till tak… väggmåleri, utsågade former och figurer… på kläder och möbler. Det lilla eller stora i vardagsberättelserna blir till en "förvriden" dramatik och verklighet.
Jag tänker scenografiskt runt mina berättelser och utställningar, att man ska känna sig indragen och berörd… pirra i alla sinnen…
Denna fristående bild som möter dig på golvet i utställningen säger nog det den vill säga...

hemsida: www.helenaroos.com eller www.helenaroos.blogspot.seUtställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs