Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 51. Dining Room
Teknik Olja på duk
Konstnär James Copeland

Den här målningen ingår i en serie med fokus på framställningar av interiörer. Jag brukar inleda den måleriska processen genom att rota omkring i alla möjliga typer av källmaterial som dagstidningar, magasin eller internet i jakt på en särskild sorts bilder. Det är svårt att definiera vad som fångar min blick. Det kan vara allt från en stämning till specifika föremål eller bara hur ljuset träffar en vägg. Måleriets uppgift är att lyfta fram den där obeskrivbara egenskapen.

Oavsett hur traditionellt måleriet än är så misslyckas det aldrig med att vara i nuet och är därför ett privilegierat medium för en fenomenologisk studie av verkligheten. En målning är som en scen som väntar på stunden då spelet kan ta sin början; det finns ett slags inneboende längtan och vi som betraktare kanske också längtar efter att någonting ska hända. Ämnet ger tillräckligt mycket motstånd för att vi ska fortsätta vänta och är förhoppningsvis tillräckligt fängslande för att vi ska fortsätta längta. (Översättning Hans Olsson)

Född 1983, bosatt i Hägersten.
epost: cjamescopeland@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs