Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 72. Mannen med plastpåsen
Teknik Akryl på duk
Konstnär Jan Funke

Idén till målningarna fick jag på en solsemester. Först letade jag efter motiv som hade intressanta färg- och formkompositioner. Jag fokuserade på husfasader, pooler och strandmiljöer. Resultatet blev ödesmättade målningar utan människor och ledde året därpå till dessa solbadande människor. Jag ville behålla känslan och därför är solbadarna huvudsakligen ensamma och i en avskalad miljö. På min hemsida finns en stor del av de cirka 40 målningarna samlade under rubriken Solresan.

Målningarna är utförda i akryl. Genom att den är vattenlöslig, snabbtorkande och täckande går det ganska lätt kan styra färgernas valör, ton och intensitet. Färgtemat har huvudsakligen varit komplementfärgerna blått och orange och har uppnåtts genom blandningar av orange, ultramarin, turkos och titanvitt. Även en del kadmiumrött, gult och alizarin crimson har använts.

Född 1958, bosatt i Göteborg.
hemsida: janfunke.se/

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs