Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 138. Nedre Manhattan
Teknik Olja på duk
Konstnär Jan Lindsgård

Sedan 1985 målar jag såhär. Det har blivit mitt bildspråk. Jag målar i olja eller gouache. Först var det franska byar, sedan Paris. På senare tid har dock New York smugit sig in mer och mer i bilderna. Det mesta är fantasier men ett och annat hus finns i verkligheten. Oftast finns det röda huset från Edward Hoppers "Early Sunday Morning" nånstans i målningen. Dock inte på denna.

När jag målar är jag egentligen mest intresserad av färgen, koloriten, hur en färg vitaliserar en annan, avstånd, djup, perspektiv, rörelse, komposition, ljus bl a. Oftast börjar jag med att göra några streck för att få fram en rörelse. Sedan fyller jag på med färg. Detaljerna kommer senare. Till 50 procent vet jag hur målningen ska se ut, de andra 50 procenten blir en överraskning. Jag gillar helt enkelt att leka med färg och form, och ett myller av hus är tacksamt att laborera med.

Född 1952, verksam i Jönköping.
epost: jan.lindsgard@jonkoping.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs