Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 263. Homescape 3
Teknik Teckning, digitalt kollage
Konstnär Jesús Verona

De två utställda bilderna kommer från en serie verk som heter Homescape, digitala kollage med tecknade komponenter som tillsammans porträtterar landskap vi finner i hemmet. Klädhögarna, böckerna, dammet, små arkitektoniska komponenter, levande element från naturen blandade med möbler och interiörer låter betraktaren bli en resande som upptäcker att landskapet möjliggör en promenad för hennes ögon. 

I mitt arbete använder jag element och platser från mitt vardagliga liv. Jag tycker särskilt om kreativa processer som assemblage och kollage och att göra stilleben. Utmaningen ligger i att sammanfoga och komponera objekt och platser, att ändra deras skala och användningsområden.

Jag kommer ursprungligen från Madrid, där jag studerade och jobbade med möbeldesign och interiörer. I Stockholm har jag studerat grafisk design och illustration på Konstfack och det är det jag arbetar med.
Född 1975, bor i Stockholm.
epost: jesusverona@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs