Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 148. Utan titel
Teknik Collage
Konstnär Johan Lundberg

Arbetsprocessen bakom mina collage är tidsödande. Jag hämtar materialet från gamla bilderböcker som jag hittar på loppisar och antikvariat i Sverige, och utomlands när det ges tillfälle för det. 

Bilderna som jag hittar i böckerna är allt ifrån idylliska landskap, krig, människor, arkitektur, etc. Bilderna från böckerna blir uppstyckade och insatta i nya sammanhang vilket tar tid, det är en långsamt arbetet och många omförflyttningar innan bilderna limas fast. Bilderna är ofta svartvita och förstärks med färgbilder.

Ibland kan mina bilder bära på en igenkännbarhet, men sammansättningen skapar ett obehag och rubbar ordningen från det vi känner igen. 

Jag är född 1982, uppvuxen i Mora, bor och verkar i Malmö sedan 2012. Jag är utbildad på Väddö folkhögskola, inriktning färg och form, Pernbys målarskola i Stockholm, samt kulturvetarlinjen i Falun.
epost: Johanlundberg@hotmail.com


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs