Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 206. Driver kaos faller regn
Teknik Etsning på plexiglas, grafikbläck och flytande bläck
Konstnär Johanna Rehn

Inspirationen till serien Driver kaos faller regn kom till mig under den tidiga Berlinvåren, som tyvärr visade sig från sin vintrigaste och dystraste sida. Associationer till jordens undergång var tydligen vad min hjärna producerade när jag gick längs gråtyngda gator, för jag fantiserade om hur det skulle vara om den värld jag känner till brutalt sköljdes bort och endast lämnade kvar några få överlevande väsen. Dessa väsen skulle behöva kämpa och lära sig om världen och varandra på nytt för att lyckas fortsätta sina utsatta liv. Framförallt skulle de behöva hjälpas åt för att klara det.
I mina bilder närmar sig dessa överlevande varandra med viss förbehållsamhet, försiktigt föds ett förenande ur förödelsen. Materialet är plexiglas som jag har ristat ut motivet i och sedan fyllt ut fördjupningarna med bläck. Jag monterade upp plexiglaset på björkskivor eftersom jag gillar hur träets linjer skapar känslan av vatten som förändrar sig allteftersom dagsljuset faller olika över ytan.
Först tänkte jag använda plexiglaset till att trycka upp grafiska blad, men då skulle jag förlora nyanserna och råheten i linjerna. Det passade mitt tema bättre med bara ett exemplar av varje verk – ett original, liksom platsen vi lever på, känslig och värd att värna om.

Född 1983, verksam i Malmö.
hemsida: www.johannarehn.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs