Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 232. Spindel
Teknik Björkträ
Konstnär John Söderberg

Detta arbete har sin ursprung i ett möte med en levande spindel då jag var på flykt ur ett långvarigt tillstånd av instängdhet och frustration, och mina sinnen skärptes och öppnades för allt som var större än det abstrakta samhällssystem vi lever i. En liten spindel inspirerade mig på nytt i mitt meditativa sätt att arbeta, tänka och finnas till. Att ha fullständig kontakt med något/någon och glömma vad jag är. Jag kände igen mig i spindeln, förknippade den med min ensamhet och självständighet, såg dess rörelser i mina egna händer. Den gav mig ett tecken för den helande kraften i en kreativ process.

Mitt hantverk är instinktivt. Där finns mina idéer och tankar. Jag har alltid uppfunnit och skulpterat saker på mitt sätt och kommit på egna konstruktionslösningar med de material som funnits till hands, i naturen och i sophögarna. Så även denna gång.

Jag är född 1986, kommer från Stockholm och Jämtland, har bott i Bohuslän och Umeå och är för tillfället ganska lösdrivande konstnär.
epost: johnolasoderberg@gmail.com
hemsida: johnolasoderberg.blogspot.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs