Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 161. Brunstig ko med tjur
Teknik Böjd ståltråd
Konstnär Kira Malmsten

Jag är textilkonstnär som de senaste åren arbetat mycket med metalltråd. Jag jobbar med olika tekniker för att händerna inte skall bli för trötta. Jag stickar, virkar, najar och böjer
Tidigare i mitt liv var jag jordbrukare. Då fick jag ofta vara med om detta fascinerande skådespel när tjuren skulle betäcka kon. Att se denna över 500 kilo tunga varelse målmedvetet trava fram och häva sig upp på den brunstiga kon. Man fattade inte hur han kunde pricka hålet! Men det gjorde han!

I detta verk ser vi hur Tjuren fått vittring och som i trans närmar sig den villiga Kon som står ”som en pall” och väntar.
Vid detta tillfälle, då jag gjorde den Brunstiga Kon och Tjuren hade jag inget material så jag fick ta några udda trådstumpar som jag hittade i sjöboden. Då kon var färdig såg jag helt tydligt att hon var brunstig, alltså måste jag göra en tjur till henne.
Jag jobbar oftast utan att veta vad resultatet skall bli så jag blir ständigt överraskad.

Född 1949, bosatt i Järna.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs