Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 163. Lattebarnvagn 2
Teknik Stål, trä, plast, kartong, glas
Konstnär Lars R Melander

Efter en rundvandring i köpcentret eller efter en nyhetskväll framför teven, hamnar jag lätt i ett tillstånd av ”uppsluppen desperation”. Det är då jag osäkrar min limpistol, plockar fram silvertejpen och skrider till verket. De fyra barnvagnar, som visas på Liljevalchs, är resultatet av några sådana (ut)flykter bort från ett grymt, orättvist och ytligt samhälle.
Vagnarna ingår i en serie, som fortfarande växer. Jag ser dem som ett slags tredimensionella satirteckningar. De är byggda i blandteknik och består av smältlim, silvertejp, metall, kartong, ståltråd, plast och mycket annat, som blir över i en barnfamilj.

Min förhoppning är att vagnarna ska ge svar på följande ödesfrågor:
Hur sköter jag min höghöjdsträning inför New York Marathon, nu när jag blivit småbarnsförälder?
Hur kan jag, som ensamkommande flyktingbarn, få en tur i barnvagnen utan hjälp av vuxna?
Hur bör en barnvagn, specialdesignad för de minerade områdena, se ut?
Hur kan min barnvagn förbättras, så jag hinner med en kopp latte medan lillan/lillen övar användbara strategier att ta sig fram i samhället?

En av barnvagnarna kommer eventuellt att bli offentlig utsmyckning i en västsvensk stad. Parallellt med barnvagnarna bygger jag specialdesignade kundvagnar för en exklusiv skara shoppingfantaster.

Jag är född 1949 i Helsingborg men bor i Bohuslän, där jag arbetar som konstnär och illustratör. Tillsamman med mina 4 barn har jag slitit ut många barnvagnar.
epost: melvis@telia.com
hemsida: http://larsrmelander.se/

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs