Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 219. Kungligheter och undersåtar
Teknik Tusch på papperspåsar
Konstnär Lena Sjöberg

"Kungligheter och undersåtar" består av 150 papperspåsar. På varje påse finns en person tecknad med tusch och pensel. Den största delen av verket visas i utställningen och en lite mindre del i butiken. Verket består av stor grupp kungligheter och en ännu större grupp av hovfolk. Ibland kan det dock vara svårt att avgöra vem som hör till vilken kategori.

Det som genomsyrat tecknandet har bland annat varit en nyfikenhet på hur människan förhåller sig till rådande kroppsideal och hur vi (än idag) puffar upp, snör åt och drar in. Detta i kombination med ett personligt intresse för kläder och en lust att rita utan att tänka för mycket innan. Jag har tecknat porträtten utan att skissa, för att se vem det är som dyker upp härnäst. Ett sätt att värma upp inför dagens arbete, och hålla tecknandet igång. 

Annars försörjer jag mig som uppdragsillustratör samt skriver och illustrerar egna böcker. Bilderboken "Cirkusloppor på luffen" (Rabén & Sjögren, 2013)  Augustnominerades i barn & ungdomsboksklassen 2013.
Jag är född 1970 och uppvuxen i Sandviken. Jag bor sedan tio år i Småland, i byn Mörtfors som ligger mittemellan Västervik och Oskarshamn.
hemsida: www.lenasjoberg.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs