Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 258. Kulturutbyte
Teknik Fiberskulptur med kaffefilter som färgats med kinesiskt tusch
Konstnär Leyun Wang

En kulturs påverkan kan ibland öka med avståndet. I mitt fall väcktes mitt intresse för de asiatiska konst- och hantverkstraditionerna på nytt i Stockholm. Mitt konstnärskap skulle inte ha existerat utan det dubbla inflytandet från mitt kinesiska arv och den västerländska konstnärliga miljön. Den kulturella korsbefruktningen mellan öst och väst har tillfört en rik näring till mitt skapande.

De senaste åren har jag bl a jobbat med verk bestående av pappersfiber i form av kaffefilter. Jag vill undersöka de tekniska möjligheterna och uttrycksmöjligheterna med detta ovanliga material och utarbeta nya tekniska lösningar för att skapa en form av kroppslig och rumslig konst. Tanken är att från enkla vardagsbruksmaterial skapa gränsöverskridande, tredimensionella konstverk.

Jag vill utveckla mitt konstnärskap och fördjupa mig inom dessa områden och göra detta på ett hållbart sätt och med miljövänliga metoder.
Detta har resulterat i verket ”Kulturutbyte” som består av 9 objekt gjorda av svenskt kaffefilter och kinesiskt tusch. De konstruerades på olika sätt men på samma grundform. Alla fick nya identiteter. Varje objekt är formbart. Man kan ändra dem på många olika sätt så att de får många nya möjligheter och utseenden. Det finns inget bestämt slutresultat.

Som konstnär jobbar jag med måleri och installationer. Jag är född 1963 och har varit verksam i Stockholm sedan jag kom från Kina för 23 år sedan. 
hemsida: www.wangleyun.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs