Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 83. Gumman går... 1-3
Teknik Broderi på linnetyg
Konstnär Lilian Granquist Fransson

Mitt textila verk "Gumman går…" är en serie bestående av 12 bilder. Jag har sytt med svart tråd på linnetyg. Den lilla gumman dök upp för första gången i mitt liv när jag gjorde en tecknad film. Den energiska lilla gumman gick med raska kliv ända till hon kraschade i en vägg. Filmen tog bara några minuter, men jag ville ge min lilla gumma ett längre och mer bestående liv. Genom att brodera gumman i 12 bilder fick hon närapå evigt liv.
Den lilla gumman är väldigt allmängiltig. Hon kan vara både du och jag. Hon är helt enkelt människa.
Gumman går och möter ett hinder som hon inte är beredd på och hennes värld rasar. Allt brister. Men hur gör vi? Vi samlar ihop oss och går vidare i livet. Vill vi leva ett rikt liv , får vi vara med om både det förväntade och det oväntade. Verket "Gumman går..." får berätta om hur det är att vara människa.
Att arbeta med textil är nytt för mig. Tidigare har det huvudsakligen varit måleri, men nu är det både textil och måleri som intresserar mig.

Född 1946 och sen länge bosatt i Kungsör.
e-post: artist@liliangf.se
hemsida: www.liliangf.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs