Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 208. Blodsband II
Teknik Akryl på trärelief
Konstnär Lilian Retamales

Blodsband II är en del av en serie om fyra bilder som representerar olika former av kvinnliga energier, två krafter förenade vid den direkta kopplingen av blodet, två energier i ett ögonblick med en enda kärna, men båda är oberoende av varandra och projekten utvecklas på olika sätt i livet utan att bryta den kosmiska tråd som länkar samman dem. Ur min synvinkel tycker jag abstraktion är friare än det figurativa, möjligheterna är enorma.

Sedan 2005 arbetar jag med trä (måleri på träreliefer). Jag har valt detta ädla material som tillverkas av nature, för dess energi och för att det symboliserar "liv".
Att uttrycka en idé, ett koncept med dessa reliefer och strukturer blir viktigt i mitt arbete, det finns ingen pre-design; material och linjer talar sitt eget språk. Jag anser mig vara en mottagare av detta flöde, jag låter det ta sin egen väg. Vad som inspirerar mig är livet, människor, natur, orättvisor och bristande medvetenhet som finns mot allt och alla. Mysteriet som ligger bakom dessa bilder lämnas till fantasin hos var och en av er.

Född 1968 i Chile, bor för närvarande i Åmål.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs