Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 124. Undergrowth
Teknik C-print
Konstnär Lisa Landberg

Ett nyckelord i min arbetsprocess är perception. Att upptäcka en underliggande mening i det till synes triviala, en glipa i ytan där ett mer komplext tillstånd skymtar. Att även ta till vara de tillfällen då ens perceptionsförmåga spelar en ett spratt: det där man tror sig se i ögonvrån, missförstånd och feltolkningar som ger upphov till nya innebörder, nya bilder. 

Genom det iscensatta fotografiet vill jag synliggöra en subjektiv, parallell verklighet där vardagliga föremål och företeelser laddas med nya betydelser. Här återfinns kopplingar till minnet, tiden, naturen och det undermedvetna. Det kan röra sig om tidens alla lager, de känslomässiga band vi knyter till vissa föremål och platser, upplevelsen av naturen som besjälad eller naturen som symbol för det undermedvetna och okontrollerade.

Född 1975. Utbildad vid Högskolan för fotografi i Göteborg 2001-2004. Bor och arbetar i Stockholm.
hemsida: www.lisalandberg.se
www.nextart.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs