Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 5. Bad
Teknik Fotografi
Konstnär Maj-Lis Andersen

Fotografiet “Bad” är ett porträtt på syskonen Gunn-Britt och Sylvene med sina hundar i Eksjö 2013. Bilden är en del av projektet “Tanter och hundar” som är en hyllning till den äldre kvinnan och hunden. Projektet är fotograferat analogt och ska visas i sin helhet i slutet av mars på Eksjö museum.
Jag hämtar ofta min inspiration från möten i staden. Efter att ha försökt fånga ett kort ögonblick tar jag kontakt med personerna och får ofta en berättelse om vem de är.
De äldre kvinnor jag ofta träffar på har öppna sinnen och ofta har de en hund vid sin sida. De är nyfikna och tar sig tid att prata en stund. De delar med sig av sina erfarenheter och ser sin vardag med möjligheter.
Boken ”Tanter och hundar i Eksjö och Europa” finns till försäljning i butiken på Liljevalchs.

Jag är född 1959 i Eskilstuna, uppväxt i Kristianstad. Har bott i London mellan 1993 och 2003 och är nu bosatt i Stockholm. 

hemsida: www.maryspictures.netUtställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs