Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 176. Paper cut
Teknik Video, 5,46 min
Konstnär Malin E Nilsson

Malin E Nilsson arbetar främst med fotografi som utgångspunkt i sina verk, men har även intresserat sig för den medicinska bildvetenskapen. Senast har hon i sin konstnärliga verksamhet arbetat med medicinska forskningsobjekt. Under ett års tid fotograferade Nilsson en övergiven samling forskningsobjekt, kvarlämnad från ett tidigare embryologiskt forskningscenter i Lund.
Verket Paper cut är en animation som visar två utvikningsbara anatomiska illustrationer från olika medicinska läroverk från förra sekelskiftet. Torson är en kvinna som öppnar och stänger sig själv, lika så med mannen som illustrerar ögat. De anatomiska illustrationerna är typiska för sin tid att beskriva kroppen och genom att bilden öppnar sig för oss får vi en möjlighet att följa dåtidens medicinska öga inåt i undersökningen av kroppen.

Född 1982, verksam i Malmö. Har en Bachelor of Fine Arts i fotografi vid Akademin Valand (f d Högskolan för fotografi) och en Master of Fine Arts vid Konsthögskolan i Malmö.
epost: info@malinenilsson.com
hemsida: www.malinenilsson.com


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs