Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 64. En Sörmländsk resa
Teknik Mjukgrundsetsning
Konstnär Mattias Fagerholm

Upphovet till bilden var en veckas cykeltur i Sörmland. Till min glädje och förvåning kunde jag på de gamla grusvägarna ostört cykla kilometer efter kilometer utan att möta en bil. Det vackra kulturlandskapet med sina sjöar, ängar och välbevarade gårdar låg där under den blå sommarhimmelen.
Så någonstans där på vägen dök dom plötsligt upp, statarungarna såsom gengångare, påminnande mig om det feodala Sörmland med alla sina slott och herresäten, klassystem och orättvisor.
Någon har skrivit om mina bilder att jag gör "ett slags inre sagobilder, blad som ger en första ruta till betraktaren att spinna vidare egna berättelser på". Varför inte ge skribenten delvis rätt, vad vet jag? Bilden "En Sörmländsk resa" är utförd i en klassisk grafisk metod som kallas mjukgrundsetsning och tillkom 2013.

Född 1952, bosatt i Stockholm.
hemsida: www.mattiasfagerholm.com


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs