Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 52. Don't cry over spilled milk
Teknik Videoinstallation, 4,52 min
Konstnär Natasha Dahnberg

I filmen möts två världar, som dittills existerat oberoende av varandra. Två människor har skapat var sin värld. I den ena förbereder någon omsorgsfullt ett kaffebord – dukar, ställer fram koppar och häller upp kaffe. I den andra världen vårdar och laddar någon annan lika omsorgsfullt ett vapen. De två världarna har ingenting gemensamt och skiljs åt av ett tomrum. När de två parallella världarnas vägar korsas måste en av dem förintas. En tappad mjölkkanna ter sig plötsligt som ett mindre problem i ljuset av den globala katastrof som uppstår.

Jag är en utbildad och yrkesverksam konstnär som i mitt arbete använder olika visuella media. Jag undersöker vilka kulturella och sociala traditioner som påverkar oss när vi fattar beslut som kan bli livsavgörande. Jag bor och verkar i Uppsala och är medlem i konstgruppen HAKA. Mitt nyaste verk är videoinstallationen Dom andra på beställning av Polismuseet i Stockholm till utställningen Polisen i dina ögon med vernissage i mars 2014. Jag har jobbat med olika offentliga uppdrag, bland annat med den tävlingsvinnande Gatumusikanter framför Uppsala Konsert & Kongress och den prisbelönta utsmyckningen Living Room i samma stad.

År 2009-11 arbetade jag med projektet Min soldat som visades på Uppsala konstmuseum och undersökte deltagandet i kriget i Afghanistan under Sovjettiden och i dagens Sverige.
https://vimeo.com/74126114

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs