Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 197. Kvinna i svart
Teknik Flytande färg, hälld, droppad och stänkt över duken
Konstnär Oskar Persson

Målningen Kvinna i svart är en i en serie av fem där jag har jobbat med duken fäst mot golvet och ovanifrån hällt, stänkt och droppat färgen. Jag har låtit kroppen och min arms rörelse ge form åt bilden. På så sätt kan man följa hela bildens process och händelseförlopp, dess linjer och klumpar - ingenting suddas ut.

Tillsammans hjälper linjerna och stänken varandra att skapa den föreställande bilden. Jag kan fascineras av att vi lätt tycker oss se ansikten i vår omgivning, på tapeter eller i naturen. Vår hjärna vill skapa struktur eller möjligen behöver vi känna igen oss. Ibland kan vi identifiera ansiktet, se någon vi känner. Folk har berättat att de ser Selma Lagerlöf i målningen Kvinna i svart.

Född 1992 i Rönninge. Bor och studerar måleri i Stockholm.
epost: oskar@oskarpersson.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs