Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 29. Heavy Rain
Teknik Folie på aluminium
Konstnär Patrik Blomqvist

Hej kära betraktare!

Här har vi en håll-torrt-symbol och ett par snopna elefantögon – en del av triptyken över våld; att göra våld på sig själv och andra. Och våld mot dem som inte kan försvara sig – i det här fallet vår beteslösa elefant. Myten om elfenben som potensmedel, botemedel mot cancer och bakfylla lever och frodas, till skillnad från vår förvånade elefant. En försvarslös jätte som gärna sett att tjuvjägarnas krut inte hålls torrt.

Och de två andra delarna:
9/11: Tvillingtornen i en rökförbudsskylt. Ett enkelt och rakt antiterrorbudskap? Eller en reflektion över att fem gånger så många som dog i attacken mot World Trade Center röker ihjäl sig – varje dag.
BeveRage: Symbolen för något ömtåligt och ett grälande par i det krackelerade glaset. Mer än hälften av alla misshandlade misshandlas av alkoholpåverkade – alkoholpåverkade som uppenbarligen bryr sig mer om sina glas än om andra.

Med vänlig hälsning Patrik Blomqvist, född 1974 och uppvuxen i Ekholmen, Linköping, men nu enfaldig diktator över patrikland.com och del av konstnärskollektivet Biohazard Gorillas som verkar enligt principerna mutation, humor och oberäknelighet.

Skriv brev till mig: patrik@patrikland.com
Förfölj mig: instagram.com/patrikland

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs