Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 54. Walking Chair
Teknik Omarbetad stol
Konstnär Peter Davidson

Inledningsvis ville jag omarbeta en stol, kort och gott. Idén om rörelse, kinetik osv har jag alltid gillat, men i det här fallet var tanken mer uttryckt som i en målning/komposition, fast i 3 dimensioner. Jag satte upp som mål att alla delar som togs bort, skulle tillbaka i bygget, så långt som möjligt. Mittsektionen sågade jag ur med bandsåg samt fogsvans, limmade sedan ihop stolen igen fast med en rejäl förskjutning. Efter mycket jobb fick även ryggen samt nederlänken för benen sin förskjutna och fungerande form. Trälim, tvingar samt nån enstaka skruv är de enda hjälpmedel jag använt. Sedan målade jag den med pigment och lim.
Det finns hälsningar till readymades men även kubism samt konstruktivism. Jag är sällan nöjd med det jag åstadkommer, men den här tycker jag om. Är även målare och musiker, och får ofta idéer från både konsthistorien liksom natur och arkitektur.

Född 1964, bor i Åsa, Halland.
epost: outline2000@yahoo.com
hemsida: http://peterdavidson512.wix.com/pdmusicart


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs