Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 101. Dark Bridge
Teknik Olja på mdf
Konstnär Pia Ingelse

Det är trångt i soffan, vad väntar de på?
Durga berättar vad som är på gång, Vile och Ve verkar inte bry sig, Fågel Fenix ryggar inför orden, Bast och Anubis tvekar om de ska gå med.
Målningen kommer ur de bilder som skapades under inspelningen av "Rite de passage", en konstfilm jag jobbade med 2013 där sex barn iklädda gudamasker kallas till ett stort gammalt hus för att utföra en ritual.

Jag arbetar med figurativt oljemåleri, med objekt, installation och till min senaste utställning också med film. Jag gör utställningar där allt samspelar för att skapa berättelser om flickan och hennes väg till vuxenlivet. Berättelser som handlar om identitet, rollspel och makt. I mina målningar arbetar jag med polaritet mellan ljus och mörker, mellan trygghet och oro. 

Född 1967, bor på Gotland med ateljé i Visby.
hemsida: www.pia.ingelse.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs