Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 97. Hon
Teknik Kartonganimation, 2,10 min
Konstnär Py Huss-Wallin

Jag har en omättlig fascination för naket. Likaså en enorm nyfikenhet på människors hemliga sexuella begär.
Den här filmen började med att jag hamnade på en webbsida som sålde "Real dolls", silikon-sexdockor i mänsklig storlek. Vidare hittade jag bilder på en man i Kina som hade ett helt rum fyllt av Real-dolls. Bilden påminde starkt om barnrum med hyllorna fyllda av porslinsdockor och gosedjur, leksaker som ofta finns där för att skapa imaginära vänner och trygghet, så även för mannen i Kina.
Det är väldigt dyrt att köpa en Real-doll och jag började fundera på om man kunde tillverka egna. Resultatet blev fem dockor av kartong i naturlig storlek. De blev nakna, charmiga och egensinniga. Jag började iscensätta fester och möten som dockorna hade tillsammans. Jag hade en tanke om att iscensätta ett samlag mellan en man och en av dockorna, men jag tyckte det var roligare att låta dockorna iscensätta sin egen sexualitet istället för att bli utnyttjade. 

Pappdockorna jag skapat var humoristiska och älskade sex, vilket kändes uppfriskande och jag fick en större lust att gestalta den egna lekfulla njutningen och sexualiteten. Den kvinnliga dockan i filmen ”Hon” hänger sig åt sin egen njutning och tillfredsställelse, hon får orgasm och är sjukt nöjd! 
”Hon” är en hemmabyggd porrfilm i gör-det-själv-anda. En smula inspiration för alla oss som gillar sex men som tröttnat på en annars ganska tråkig porrindustri.

hemsida: pyhusswallin.wordpress.com/

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs