Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 87. The sun before the darkness
Teknik Olja på duk
Konstnär Remus Grecu

The Politician/Politikern, 2013
Jag ville måla en man i rena, prydliga kläder, en man som, vilket titeln anger, är politiker – en man med makt, en representant för storföretagen som har människornas öden i sina händer. Han är en korrumperad maktmänniska, en representant för regeringen, som formar världen utifrån sina egna intressen, en värld som kollapsar på grund av själviskhet. I min målning symboliseras världen av legoliknande bitar som lätt faller samman.

The Sun before the Darkness, 2012, handlar om kriget och dess effekter. Människor står och tittar på solen genom tjocka glasögon, men i den här situationen blir solen ett arméflygplan. Flygplanet står för kriget och för kampen för fred genom krig. Alla dessa saker händer i en fantastiskt mörk och alienerande stämning, en förtappad värld.

Dessa två verk ingår i en serie oljemålningar som jag gjort 2012-2013, med titeln The Visible Darkness. (Översättning Hans Olsson)

Född 1976 i Rumänien, bosatt i Stockholm.
epost: remussuede22@gmail.com
hemsida: http://remusgrecu.com
http://thevisibledarkness.wordpress.com


Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs