Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 53. Playmate of the year: The hippocalyptic messenger
Teknik Blandteknik
Konstnär Richard Damm

Människans märkliga förmåga att blunda för det som sker runt omkring henne är något jag ofta reflekterar över. Då vi i en allt snabbare takt håller på att förstöra planeten vi lever på konsumerar vi allt mer, med en svår miljöbelastning som konsekvens. Nyhetskanalerna kablar ut den ena tragiska världsnyheten efter den andra samtidigt som det varvas med uttalanden från politiker som uppmanar oss att konsumera mera för att inte välfärden ska kollapsa, och med program som ”Lyxfällan” samt glammiga reklamfilmer om produkter som vi ”bara måste ha” för att bli accepterade i detta samhälle. Enligt min uppfattning är hela världen en stor lekstuga utan att någon tar ansvar för konsekvenserna. Det råder en samhällskultur där en liten klick skrupelfria människor tillåts sitta på sina höga hästar där de kan leka med naturens resurser som om dessa vore outtömliga.

Materialen som använts för att bygga verket är granvirke taget ur min egen skog, fällt och sågat för hand. Metalldetaljerna är tillverkade av metall hämtat från en skrot i närheten av mitt hem. Förutom den konstnärliga processen, ser jag även materialvalet som en stor utmaning, då jag försöker använda mig av det som finns runt knuten.

Född 1971, bosatt i Ljung.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs