Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 280. Jag är inte beroende
Teknik Kartonglådor med varningstexter
Konstnär Romina Zomegnan

Människan har alltid haft en komplicerad relation till sina saker, konsten att äga är oerhört betydelsefullt för oss. På senare år har ett nytt fenomen dykt upp som ändrat på vårt sociala beteende, nämligen smartphonen. Det var just detta jag ville titta närmare på, relationen mellan människor och deras numera käraste ägodel - smartphonen.

Det finns självklart positiva saker med dessa mobiler, jag äger en själv men det var de negativa effekterna jag ville lyfta fram. Jag observerade människor i min omgivning och märkte deras mycket frekventa användning av sina mobiler. Jag fick intrycket av att de var beroende av stimulans och tyckte mig se ett visst beroendebeteende. Med mitt verk presenterar jag hur beroendet kan yttra sig.

Född 1992, bor i Växjö
epost: romina.zomegnan@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs