Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 169. Eclipse imminent
Teknik Gravyr på plexiglas
Konstnär Ronald Miller

Jag utgår alltid från en skiss. Jag har ofta flera skisser liggande som jag tar upp då och då, lägger till, tar ifrån, lägger undan som hopplösa, och så kommer det plötsligen som en gnista och jag tar fram skissen igen och kan då avsluta. Det är svårt att precisera hur motiven kommer till. Jag kan gå i åratal och ha en lös idé om det slutgiltiga resultatet; bitarna kan komma efterhand under flera år, och så konkretiseras bilden, och jag är redo att börja det ytterst långsamma arbete att gravera bilden under flera månaders tid. 

Motivet till ”Eclipse Imminent" speglar det intresse för astronomi som min fru och jag utvecklade när vi flyttade hit ut på landet och för första gången upplevde en oupplyst miljö, d v s man kunde skåda natthimlens alla stjärnor, planeter och alla andra underbara himmelska fenomen. 

Jag bor i den lilla byn Bolmen i en liten stuga, röd med vita knutar, omgiven av skog, med utsikt ner mot den stora sjön Bolmen.
epost: bolmen.grafik@telia.com
hemsida: http://ronaldmiller.se/index.html

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs