Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 227. Simple
Teknik Akryl på duk
Konstnär Samir Soudah

Det finns egentligen ingen djupare tanke bakom mitt målande. Finns inget syfte eller budskap. Inte heller några begränsningar. Jag har tidigare klottrat på bilar, på toaletter, väggar och på gatan. Möjligtvis kan man säga att avsikten med målandet är att samla allt klotter på samma duk. Jag målar snabbt, spontant och utan att tveka. Inget är fel och inget blir övermålat.
Varför målar jag då inte vilda djur på savannen, stadssiluetter eller vackra solnedgångar, kan man undra. Jag har naturligtvis sett massor med solnedgångar men sällan tänkt samma tanke som betraktaren bredvid mig. Solen går ned varje dag och det blir inte roligare nästa gång, och när det är tråkigt så blir jag ofokuserad och tänker på annat. 

Då kanske jag tänker på hur dom rosa molnen liknar sorbet när solen smeker himlen med sitt varmaste ljus och hur plattfiskar har ögonen på samma sida på den osymmetriska kroppen. Det måste vara jobbigt för nacken att vara högerhänt om båda ögon sitter på vänster sida. Kan blinda se sina drömmar?
Det är samma otåliga tankebanor när jag målar.
Jag har aldrig målat tidigare och har följaktligen ingen utbildning. Däremot har jag under den korta tid jag målat provat mig fram och hittat ett arbetssätt och teknik som jag trivs med och gärna utvecklar. Om än lite oväntat så är jag väldigt stolt att få visa mina verk för en större publik.

Föddd 1969, bor på Lidingö. 
hemsida: www.randigaboys.se
epost: samir@randigaboys.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs