Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 218. Arvet III
Teknik Olja, kol
Konstnär Sanne Sihm

Ansiktet som motiv
För 10–15 år sedan målade jag många beställningsporträtt - med mycket färg. Sedan blev jag trött på fixeringen vid "likheten" som mål och har arbetat med andra material, trä, skinn, järn, plast.
När min mor dog för drygt ett år sedan ville jag göra en en bild av ljuset som omgav henne och det var så jag kom in på det här mer svart-vita måleriet. Nu målar jag ansikten igen. Jag är dock osäker på om jag vill kalla det porträtt eftersom det för tanken till att likheten är huvudsaken. Att sträva efter likhet blir en boja i mitt målande.

Formen Ansiktet är för mig ett sätt att återge ett skeende, en känsla. Jag tänker mig en motpart som det är en spegling av.
Det kan vara ljuset, vinden, vattnet, en fråga, ett budskap. När jag var ute och paddlade tittade jag på älvbotten där det hade skapats vågformationer i sanden.Tänkte på mitt eget ansikte som avspeglar detta mönster som jag finner intressant. Så kan en bild skapas.
Jag målar med olja och kol. Det är en spännande kombination.
Jag har kallat serien Arvet. Det handlar mycket om mina tankar om hur det är att vara människa.

Född 1954, bor i Knivsta.Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs