Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 277. Kamouflage/vit
Teknik Papier maché, textil, broderi
Konstnär Stine van Wynsberghe

Under 50 år har jag huvudsakligen arbetat med textila material och textila bilder. Samtidigt har jag alltid lekt och arbetat med andra material som t ex papier-mâché. Allt som jag rör vid kan kanske benämnas som ”Återbrukskonst”, eftersom jag återanvänder restmaterial. 

Under alla dessa år har jag utvecklat min alldeles speciella metod avseende teknik, uttryck och stil. Jag är förtjust i ord och språk och kompletterar mina bilder och objekt med text. Mitt intresse kretsar kring människans olika dilemman, relationsproblem, hjärnans gåtor och psykiska svar. 

Med de utställda objekten vill jag kombinera dessa material och dessa frågor med varandra. Jag försöker uttrycka det förskräckliga med humor, vad som kan uppfattas som groteskt. Men eftersom jag tycker att det groteska fungerar befriande och förlösande, så arbetar jag medvetet åt det hållet. 

Född i Tyskland 1939, levde 15 år i Frankrike och bor nu i Ystad.
epost: stines@comhem.se
hemsida: www.stines.se    

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs