Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 115. Fem i tolv II
Teknik Olja på duk
Konstnär Sunniva Kellquist

Jag var med på Vårsalongen första gången år 1992. Jag hade då varit i Florens och Siena och där arbetat med en stor målning som fick titeln – ”Non c'è fretta in Siena”. Till svenska blev det ”Ingen brådska i Siena”. 
När jag skulle sätta ett pris på målningen tänkte jag att jag nog helst vill behålla den så jag satte ett pris som jag tänkte att ingen ville betala år 1992. Jag skrev priset 35.000 kronor. Det var en stor summa då och kanske även idag för Vårsalongen. Jag var själv säker på att få behålla min målning.
Ingen köpte målningen under utställningen och jag åkte lugnt till London en vecka och kom tillbaka den sista söndagen av Vårsalongen det året och gick för att se min målning. Där lyste en stor röd prick. Nej, det är inte sant, tänkte jag. Jag kontrollerade med utställningspersonalen och de sa ja, den har köpts idag sista dagen av ett konstsamlande familjepar med svensk-italiensk bakgrund. Jag fick givetvis acceptera faktum och kände mig stolt ändå.
Det konstsamlande paret som köpte målningen gav mig senare en osannolikt fin uppskattning genom att säga – ”nu har vi tagit ned en Lennart Rodhe och hängt upp Din målning i stället”. Det blev mycket roligare i vår samling på det sättet, sa de.
Om mig kan sägas att jag är från Gotland, bodde i ungdomen i Visby och gick på Konstfack, och att det nu blir tredje gången jag är med i Vårsalongen på Liljevalchs.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs