Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 17. Circle of life
Teknik Bordsskiva av avslagna hockeyklubbor från namngivna spelare i SHL, epoxylim, ben i ask
Konstnär Susan Bergkvist

Jag vill skapa mötesplatser. Ett intresse, ett föremål, en händelse, något att mötas kring där nyfikenheten, lusten, det lekfulla korsar gränser. När människor har något att samlas kring börjar samtalet. Jag är textilare och älskar mönster.
Idén till bordet, föddes en eftermiddag sommaren 2012. Jag arbetade som inredare och pratade i telefon med min kollega Patrik Svensson, f d hockeyproffs. Han behövde ett skrivbord till sin son.
- Har du inga gamla klubbor?
Patriks mamma hade sparat hans gamla. Tack!
Det blev ett bord. Det blev många skisser och det blev bordet som nu finns på Vårsalongen. Att ta ett material från ett användningsområde, hockeyn, som i sig är så starkt för så många och designa en möbel av det – vilken härlig utmaning. Klubborna som bordet är tillverkat av är avslagna klubbor från olika lag. Spelarnas namn står på dem. Varje klubba bär på sin historia. (Foto: Erik Lefvander)

Patrik och jag fortsätter vårt samarbete. Vi kallar oss Hockeyfuture. När bordet säljs går en del av försäljningssumman till barn som vill prova att spela hockey men annars inte har möjligheten. Det blir ett läger “in which we give back” som ett tack till klubbarna som givit sina klubbor, så att de kan bli bord som i sin tur genererar resurser till det lokala samhället. Det är vårt sätt att göra världen lite bättre. Som ett tack för allt det vi fick när vi växte upp i Gävle Godtemplares idrottsklubb och Gustavsbergs scoutkår.
Kärlek, passion, roligt, lekfullt, vackert, hållbart, på riktigt.

Född 1965, bosatt i Stockholm
hemsida: www.hockeyfuture.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs