Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 113. Burkfåglar
Teknik Omvikta läsk- och ölburkar
Konstnär Thomas Karlsson

Det hela började när jag och min kompis Kenta var små och samlade ölburkar vilket ledde oss till oväntade platser. Sedan har jag fortsatt detta samlande när jag idag är ute med hunden och går. Det är alltså jakten på att hitta olika ölburkssorter som gör att jag tar mig till olika platser i stan, men idag är det inte så lätt att hitta ölburkar på grund av panten. 

Egentligen är det ett enkelt verk men samtidigt en vacker tanke: detta att genom vikning transformera något högst vardagligt och förbrukat till en annan konstnärlig gestalt, i detta fall fåglar. Den första fågeln gjorde jag för sju år sedan. Burkarna är mestadels från Stockholm men det finns också burkar från Norge, USA när jag varit där på resa eller undervisat. För mig har varje fågel en egen historia och jag vet exakt var jag hittat utgångspunkten, ölburken.

Född 1964, bosatt i Stockholm.
epost: thomasholgerkarlsson@hotmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs