Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 4. Gotlandsgården
Teknik Kaffe, tusch, akvarell
Konstnär Tobias Adamsson

Mina verk – arkitektritningar – är något som jag började med våren 2013 som projektarbete när jag gick första året på Skövde Konstskola. Att jag valde just det var först och främst för att jag alltid har gillat husen och villorna från sekelskiftet 1800-1900 med sina stuckaturer och snickarglädje. Men också dess gedigenhet och en personlighet som spelar stor roll. Inte som dagens steriliserade plasthus.
För det andra så älskar jag arkitektritningar där man får se byggnader från olika sidor och planritningar.
Jag har intresserat mig för hus i hela mitt liv men det är först 2013 som jag har börjat uttrycka det i mina verk. Både arkitektritningar gjorda på papper med tusch, akvarell och kaffe och akrylmålningar på duk.
Min inspiration till allt det här hämtar jag från bilder jag ser på internet, i filmer eller hus som jag har en anknytning till och som betyder något för mig.

Född 1992. Bosatt i Mariestad

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs