Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 112. Illusorisk frihet
Teknik Fotografi
Konstnär Ulf Karbin

Bilen betraktas ofta som en symbol för frihet. Vem har inte sett en reklamfilm med en ensam bil på en öde bergsväg? Vi som kör bil i storstaden vet att den bilden är falsk. Genomsnittshastigheten för en bil i en storstad är inte mer än 8 km/tim. Det går fortare med cykel, vi går nästan lika fort. Det finns helt enkelt inte plats för alla bilar. När vi sätter oss i en bil förvandlas andra trafikanter till hinder. När vi parkerar bilen hindrar vi någon annan från att parkera. 

Mitt bidrag till Vårsalongen 2014, vill, till skillnad från reklambilderna, beskriva massbilismen på ett sätt som stämmer överens med verkligheten. Genom bilden betraktar vi situationen lite ”von oben”, vi ser hur den stora friheten i själva verket är en ”Illusorisk frihet”.

Född 1951, bosatt i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs