Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 14. Schlagerfärger
Teknik Handbroderi
Konstnär Ulla Andersson

Broderat och sytt har jag gjort större delen av mitt liv. Jag broderar när jag sitter i min ateljé, på tåg, bil, buss och badstrand. Jag broderar mycket och ofta. Så fort jag sätter mig någonstans tar jag fram mitt broderi och som tur är går det att lyssna på böcker.

Tekniken är min egen, d.v.s. jag följer inga regler utan låter nålen gå upp och ner i tyget tills den figur jag önskar växer fram, alltid med bara en tråd. Bildspråk som innehåller humor och rörelse samt färgkomposition är viktigast.

För just det här verket var min tanke att illustrera schlager och visor som följt mig genom åren. Inspiration är hämtad av bilder ur gamla tidningar från 1910 fram till 70-talet. Jag har sällan någon färdig idé när jag börjar om hur slutresultatet ska bli, utan jag syr varefter idéer och inspiration kommer. Schlagerfärger är sydd på en linneduk från 50-talet med garner i olika kvalitéer.

Jag är född 1942, uppvuxen i Stockholm och bor sedan många år på Södermalm.
epost: broderian1@gmail.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs