Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 272. Min före detta syhörna...
Teknik Textil skulptur
Konstnär Ulla-Stina Wikander

Mitt verk är ett resultat av intresset som jag har för korsstygnsbroderier. Jag betraktar dessa med en slags hatkärlek. Eftersom jag har samlat broderier under flera år, har jag i dagsläget en ansenlig mängd. Jag beundrar det mödosamma hantverket, som oftast utförs av kvinnor och inser att jag själv aldrig skulle ha uthålligheten att åstadkomma något enda broderi.
Är det möjligt att betrakta dessa broderier som konst? Var går gränsen mellan kitsch och konst, om den ens existerar? Jag ägnar mig åt att undersöka detta.

De sista åren har jag arbetat med att klä in vanliga ganska banala ting från 70-talet i korsstygnsbroderier. Enskilda objekt men också hela miljöer.
Jag tycker det är vackert när olika broderier läggs sida vid sida och fogas samman till en annan helhet. Genom att placera broderierna i en ny kontext får de ett nytt uttryck och de vardagliga objekten blir mer som skulpturer.

Född 1957, bosatt i Göteborg.
hemsida: www.usw.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs