Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 136. Detroit
Teknik Akvarell, collage
Konstnär Ulrika Lindblom

Målningen är utförd i akvarellteknik med collageinslag och är cirka 120x90 cm. Motivet är en fönsterfasad på en sliten fabriksbyggnad. Jag har alltid varit intresserad av ytor i stadsmiljön som är slitna, har spår av människan i form av graffiti eller annat. Jag arbetar ofta med fönster på fasader där jag tycker det är intressant med det mönster som upprepar sig och jag målar gärna abstrakt.

Jag maskerar ofta med tejp och målar många lager och drar mig inte för att helt släcka akvarellen med endast några få ljusglimtar kvar. Jag färgsätter med collage av diverse material och ibland som i detta verk får hela bilden genomgå en brutal skrubbning i badkaret för att sedan få nya lager av färg och collage tills jag tycker att bilden är "löst".

Jag fotograferar och samlar fasader när jag är på resa i USA och andra ställen för att senare använda dessa som inspiration. I just detta verk kom inspirationen från filmen Sugarman (om Sixto Rodriguez) som utspelar sig bl.a. i Detroit. Jag såg filmen flera gånger och målade sedan en serie bilder, därav titeln Detroit.

I mina bilder kombinerar jag ofta olika tekniker som akvarell, screentryck och collage och jobbar ofta med motsatser så som urbana miljöer/natur samt människa/djur. Jag arbetar experimentellt och tycker om att töja på gränserna för den annars i bland traditionella akvarelltekniken. Bildens uttryck är viktigare för mig än själva tekniken i sig.

Född 1967, uppvuxen i Nyköping och nu bosatt i Sigtuna.
hemsida: http://www.ulrikalindblom.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs