Vårsalongen 2014

24 januari23 mars 2014

Titel 252. Två flygvärdinnor och en passagerare
Teknik Broderi
Konstnär Wiveka Wachtmeister

Ett tema sedan några år tillbaka är flytvästar och flygpersonal, som det broderi som visas på Vårsalongen. Jag gillar inte att flyga. Broderierna på säkerhetsföreskrifter och flygvärdinnor och passagerare gör jag under flygningar för att minska den stress jag känner när jag flyger. De väcker alltid intresse och sympatier, men framför allt är broderandet ett sätt att få något vettigt gjort under flygningen. Det verkar inspirera många att också börja brodera.

Jag har även broderat flygplatser och Stade de France. Jag sydde en flytväst till min kompis Lous igelkott som hade ramlat ner i bassängen. Men eftersom ingen förstod att det var en flytväst till en igelkott broderade jag en text på den. Det var så det började.
Jag arbetar även i andra material och andra tekniker: måleri, teckning, lera, mosaik och performance. Jag gör också litterära korsetter och ritar och målar kartor, för att positionera mig i världen. Och delvis veta var jag är.

Född 1959, bor i Stockholm

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs