Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 225. Dimman
Teknik Handvävda ulltyger, kardad ull, Swarovskikristaller
Konstnär Alena Törnberg

I mina textila arbeten sammanför jag mina kunskaper inom måleri med de hantverksmässiga färdigheter jag har. Jag arbetar kring teman som skapar igenkänning, med ambitionen att ta sig in och skapa personliga upplevelser. Min vilja är att skapa konstverk som ger form och känsla åt förgänglighet.

Min tanke är att skulpturerna med sina uttryck står för olika kroppsliga tillstånd. De går från fasthet till upplösning, från kaos till sammanhang. De två skulpturerna avser att förkroppsliga de tillstånd man går igenom vid brytpunkter i livet.
Skulpturen Återhämtningen symboliserar den darrande rysning som genomfar kroppen när kramperna efter en anspänning släpper. Ett tillstånd där kroppen och sinnet accepterar och är öppet att gå vidare. Från det stadiet låter man sig omslutas av Dimman som förkroppsligar passagen mellan motstånd och fasthållande, till att lita till sin egen förmåga och vissheten att det kommer ordna sig.


Född 1983, bor i Stockholm.
E-post: minnesverk@gmail.com
Hemsida: cargocollective.com/alenatornberg

 

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs