Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 125. Waiting
Teknik C-print
Konstnär Alexandra Larsson Jacobson

I mitt konstnärskap arbetar jag med fotografi, skulptur, installation och rörlig bild. Jag är intresserad av det outtalade och undangömda som människor och platser bär på. Scenen och dess rekvisita är återkommande metaforer som jag använder mig av. Uppdelningen fiktion och verklighet som det teatrala är uppbyggt kring ser jag som en möjlighet för att skapa konst som gestaltar hur vi som människor upplever oss själva. 

Flera av mina fotografiska verk dokumenterar platser och situationer som är förknippade med fiktiva miljöer från film och teater. Mina verk blir på det sättet ett iscensättande av det iscensatta, ett regisserande av det regisserade. 

Fotografierna ingår i konstprojektet Smoke Screen som består av sju fotografiska verk. Fotografierna är tagna i North Bend i USA, en stad som är präglad av tv-serien Twin Peaks.


Född 1982 i Halmstad, bor i Stockholm.
E-post: alexandrasofielarsson@gmail.com
Hemsida: alexandralarssonjacobson.se

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs