Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 153. Något saknades
Teknik Montage på konservburkar, 5 st
Konstnär Anja Madheden & Anna Wettersjö

Idén till verket föddes utifrån både personliga erfarenheter av nätdejting och ett intresse för detta fenomen kopplat till konsumtion. De texter vi ser på konservburkarna är verkliga mejl och sms som mottagits under en period av nätdejtande.

Det sätt som vi framställer oss själva på en nätdejtingsida påminner mycket om en marknad där vi förpackar och marknadsför oss själva som en vara, samtidigt som vi också konsumerar en eventuell partner. Verket är också inspirerat av Andy Warhol som redan på 60-talet i sin konst visade på det psykologiska tillståndet i ett samhälle präglat av massmedia och massproduktion. Konservburkarna symboliserar konsumtionen av en utbytbar produkt.

Det finns ofta en dröm om att finna en livspartner. Genom dejtingsidornas stereotypa bilder av lyckliga par förstärks bilden av den perfekta ”kärleksprodukten”. Samtidigt skapas en slitochslängmentalitet, det kan ju alltid finnas någon bättre och mer attraktiv partner bakom nästa profil… Baksidan kan bli grusade förhoppningar, investerad tid och investerade pengar till spillo.

Vi är båda födda 1978 och bosatta i Stockholm.

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs