Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 23. Farmor
Teknik Olja på duk
Konstnär Ann-Sofie Claesson

Jag har alltid haft ett stort intresse för människor och för att gestalta känslor. Målningen jag ställer ut på Liljevalchs vårsalong är ett porträtt föreställande min farmor. Länge har jag arbetat med att gestalta minnen från hennes förflutna och jag ville göra en målning av henne så som hon ser ut idag.

Förlagan är ett foto som jag själv tagit under en familjesammankomst. Jag intresserade mig för uttrycket hos farmor, det kändes som om hon var borta i tankar och minnen för en stund och jag hade turen att fånga just det ögonblicket med kameran. Jag ville förstärka känslan fotot uttryckte i en målning där jag kunde utesluta vissa saker och framhäva andra.

Måleriet är ett sätt för mig att komma nära en person; genom att studera och lägga tid på något kan jag på något sätt genomleva en bild. Jag inspireras mycket av klassiskt måleri och tekniken är viktig för mig. Främst målar jag i olja eftersom oljefärgen har lång torktid och tillåter mig att vara detaljerad.

Född 1992, kommer från byn Håcksvik i Västra Götaland. Bor i Göteborg och studerar Fri konst på Akademin Valand.
E-post: gusclaean@student.gu.se
Hemsida: www.annsofieclaesson.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs