Vårsalongen 2015

30 januari29 mars 2015

Titel 211. Eljest
Teknik Färgfotografi på forexskiva
Konstnär Charlotte Strömberg Eliasson

En gång mötte jag en ung kvinna från Alaska. Hon hade flyttat till NYC och nu befann vi oss på samma plats i världen. Jag frågade hur det är i Alaska, om människorna där? Hon svarade: när man varje dag vaknar upp och lever i ett underbart, vackert landskap, blir man en god och snäll människa.
Hennes svar fascinerade mig och jag har många gånger tänkt på det hon berättade.  Kunde det verkligen vara sant? Tills den dag, jag kom till en plats i Sverige som kan påminna om Alaskas hisnande, vykortslika landskap – Dalarna.
Det är svårt att hålla Siljan och Dalarnas vackra landskap stången. Landskapet omsluter en och man vill gärna ha mer. Speciellt då min svenska självbild blivit uppfostrad med Dalarna som urmodern för vårt kulturella arv sedan 1800-talet och man känner sig som hemma.
Efter någon vecka i detta paradisiska sommarlandskap smög sig en svag känsla av att jag trots allt var lite eljest i sammanhanget och att vackra landskap troligen inte gör en extra snäll och öppen.


Född 1969, bosatt i Malmö.
E-post: info@lottchen.com

Utställningar & Evenemang

Liljevalchs öppettider

Liljevalchs har stängt för renovering och grundförstärkning. Administrationen finns under tiden på Nybrokajen 2.

Vårsalongen 2017 hålls i City, på Malmskillnadsgatan 32, och öppnar onsdagen den 11 januari. Öppettiderna då blir måndag–torsdag kl 12–20 och fredag–söndag kl 11–17.

» Utförlig besöksinfo

Om Liljevalchs

Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora utställningar om året.

» Läs mer om Liljevalchs